Sporture Wenen

Elos Wenen, project Sporture.

14-12-2013 tm 21-12-2013

Zaterdag 14 en zondag 15 december

‘S ochtends vertrokken we al vroeg richting Schiphol voor onze reis naar Oostenrijk.  Het stressniveau van mevrouw Lammers was meteen erg hoog aangezien de schipholtaxi een uur te laat kwam. Gelukkig had de chauffeur een zware rechtervoet en was ze toch op tijd. Bij het inchecken bleek dat de heren duidelijk wonnen qua ijdelheid. Meneer de Decker had nl. de zwaarste koffer en Kane deed maar een klein beetje voor hem onder.

Na een vlucht van twee uur waren we in Wenen en werden Keely en Kane opgehaald door hun gastgezinnen. Dat was best spannend voor ze. Gedurende het weekende was er voldoende gelegenheid om elkaar te leren kennen en de stad te verkennen. En het moet gezegd: Wenen is prachtig en vooral in de kersttijd! Vooral meneer De Decker was een grote fan van de vele kerstmarkten….. Gelukkig werkte het weer prima mee: koud maar zonnig.

Maandag 16 december

Vandaag gingen voor het eerst naar de onze gastschool: ……… De school is gehuisvest in een oud en sfeervol gebouw. Vorig jaar vierden ze het 100 jarig bestaan van de school. Er zijn ongeveer 350 leerlingen en ongeveer 30 docenten. Er is niet zoveel luxe als wij gewend zijn. Zo zijn er niet zoveel computers en hebben ze een hele kleine gymzaal. Er is geen conciërge en ook geen administratie. Alleen een schoonmaakster. Wij zijn dus best wel verwend met al onze voorzieningen.

Aan het project sporture doen 7 scholen uit verschillende landen mee. Behalve Oostenrijk en Nederland zijn er leerlingen en docenten uit Spanje, Slovenië, Kroatië, Polen en Turkije.

De leerlingen speelden traditionele spelletjes en sporten in de gymzaal. De middag brachten we door op de ijsbaan waar bleek dat niet iedereen even goed kon schaatsen…. Keely en Kane konden dat als Nederlanders uiteraard wel.

Het spannendste moment van de week vond ‘s avonds plaats: de presentatie van Keely en Kane in het Engels. En het ging hartstikke goed!!! Ook demonstratie koekhappen viel goed in de smaak hoewel Keely graag de regels wilde overtreden. Misschien hadden we haar handen toch maar vast moeten binden.

Dinsdag 17 december

‘S ochtends zaten Kane en Keely in de klas. Ze kregen vakken als wiskunde, Duits en Engels. De Engelse les begrepen ze wel maar het Duits was een stuk moeilijker voor ze. Gelukkig voor hen worden veel lessen in het Engels gegeven. Dat is niet typisch voor elke Oostenrijkse school maar dat doen ze op deze school om het niveau Engels te verhogen. Zo krijgen de leerlingen lessen als biologie en geschiedenis in het Engels van een zogenaamde native speaker, een docent uit Groot Brittannië.

Tegelijkertijd overlegden Meneer de Decker en mevrouw Lammers met de docenten van de andere scholen over het logo van dit project Sporture. Er wordt een gezamenlijk logo gemaakt waarbinnen elk land een eigen deellogo heeft. Ons deellogo is ontworpen door Pamela van der Horst uit B1d. Het ziet er prachtig uit! Ook de andere landen brachten mooie logo’s mee die allen door leerlingen ontworpen zijn.

De middag werd doorgebracht in het zwembad. De enige middag die lekker warm was met water van 31 graden. Het mooie weer is helaas voorbij. Na het zonnige weekend is het nu grijs, koud en een beetje wit van de sneeuw.

 

foto 1foto 1wenen

foto 2foto 2wenen

foto 4wenen

Reacties zijn gesloten.