Sporture Turkije

Op zaterdag 16 mei om 3:00 uur in de ochtend was het dan eindelijk zo ver!

Daan, Tessa en Floor hadden zich aan het begin van het schooljaar 2013-2014 ingeschreven voor het Comeniusproject Sporture

Na vorig jaar de Turkse leerlingen onderdak geboden te hebben was eindelijk het moment aangebroken om richting Turkije te gaan.

De reis naar Turkije ging voorspoedig, de trip was lang maar zonder enige vertraging kwamen wij aan in Mavikent.

Hier werden wij opgewacht door de gastouders en was het een weerzien met oude vrienden. De kinderen zijn meegegaan met hun gastgezinnen en hebben vele leuke dingen gedaan op de family day!

Maandag 18-5-15

De school start om 8:30 dit betekent vroeg opstaan en op tijd de wekker, nu is een wekker niet ‘echt’ nodig de zon brandt je wel je bed uit!

Rond 6 uur komen de eerste zonnestralen door de ramen en schiet de temperatuur omhoog. In de nachten blijft het kwik steken rond de 20 graden Celsius, overdag tikte deze zo af en toe de 30 graden aan.

Ook in de klaslokalen is dit merkbaar, onze Nederlandse leerlingen moeten erg wennen aan de temperatuur en het feit dat er ondanks de hoge temperatuur iets gedaan moet worden. Na een rondleiding door de school te hebben gehad werd er een dans uitvoering gedaan op het sportveld.

Vervolgens werden we uitgedaagd in een Turkse les om daarna aan de slag te gaan met het eindverslag.

De leerlingen bleven op het sportveld voor een aantal traditionele Turkse sporten.

Een van deze sporten kwam ons Nederlanders wel erg bekend voor, namelijk touwtrekken. Het vreemde was alleen dat onze leerlingen het toch voor elkaar kregen om dit onderdeel te verliezen.

Na het sporten was het tijd voor een goede lunch in een 5 sterren resort.

Het bijzondere aan dit resort was dat het een zogenaamd alternatief hotel werd genoemd. De invloed van de Islam was hier zeer goed merkbaar/zichtbaar.

Alle vrouwen droegen een hoofddoek en lange jassen

Dit betekent dat er een aparte spa was voor mannen en vrouwen, een vrouwen disco,  geen alcoholische drank, een speciale plek voor vrouwen en mannen op het strand en in het zwembad. Dit leverde veel verbaasde gezichten op en heeft veel indruk op ons gemaakt.

Op de terug weg naar school mochten we nog even binnen kijken in een van de vele plastic kassen rond de school, bijzonder was dat dit de kassen waren van de vader van Daan zijn gastleerling.

In de kassen werden 6 verschillende soorten pepers gekweekt, de temperatuur binnen was rond de 45 graden en tijdens het hoogseizoen stijgt de temperatuur gemiddeld naar de 50 graden Celsius. We waren dus weer snel buiten!

In de avond was het tijd voor de presentaties van alle partnerscholen.

Onze leerlingen hebben hier op school hard aan gewerkt, alleen helaas verliep het niet helemaal volgends plan!

Na afloop van de presentaties stond er een uitgebreid buffet klaar, dit was door de gastouders klaar gemaakt en was het tijd om te smullen.

Voor morgen staat er een bezoek aan de stad Antalya op het programma.

Een stad met ongeveer 1 miljoen inwoners, heel benieuwd of we hier niemand zullen verliezen

t1 t2 t3 t4 t5 t6 t7 t8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.