Omschrijving

Comeniusproject “Eurochoir” 2012-2014.

Wiringherlant heeft zich met de CKVleerlingen van havo 4 en vwo 5 ingeschreven voor het project “Eurochoir”, omdat het een uitdaging is om samen met andere landen te proberen een koor te vormen met leerlingen. We prijzen ons dan ook gelukkig dat wij door het Europees Platform tot dit project zijn toegelaten. Samen met The Sir Bernard Lovell School uit Oldland Common (VK) en Askim Videregaende Skole uit Askim (Nor) gaat Wiringherlant de komende twee jaar werken aan een Europees koor en orkest van leerlingen.

Op 21 en 22 november hebben een aantal deelnemende docenten met elkaar kennisgemaakt in Oldland.

Oldland Commun ligt in het westen van Engeland tussen de plaatsen Bath en Bristol. Askim in Noorwegen ligt ten zuidoosten van Oslo vlak tegen de Zweedse grens.

Alle drie de scholen liggen in landelijke gebieden en hebben ongeveer 1100 leerlingen. We hebben geconstateerd dat we naast veel raakvlakken ook veel culturele verschillen hebben. We hebben met z’n allen veel zin om van dit project iets heel bijzonders te maken en hopen dat we met dit initiatief de basis kunnen leggen voor een groeiend Europees scholenkoor en –orkest.

De eerste uitwisselingsweek zal plaatsvinden in Oldland (VK) van zondag 23 tot en met zaterdag 29 maart  maart 2014. The Sir Bernard Lovellschool zal onze gastheer zijn. Ons wacht daar een geweldig programma met als hoogtepunt een officieel kooroptreden van het Engelse schoolkoor en –orkest aangevuld met de Nederlandse en de Noorse delegaties.

Dit biedt aan 12 van onze havisten en vwo’ers een unieke kans om in maart kennis te maken met Oldland, het koor en orkest van deze school en met de koor- en orkestdelegatie uit Noorwegen. Uit de havo 4 klassen zullen Remi Gunther, Iris Huisman, Aïsha Rutte, Thirsa Witsmeer, Dirk Joosse en Koen Jorink meegaan. Uit 5vwo gaan mee Sander Beemsterboer, Sjors Boutkan, Marieke van Etten, Linda Kemmeren, Sebastiaan Koomen en Tamara Zwarts.

De leerlingen die niet meegaan, werken in de voorbereiding mee door het koor te ondersteunen, door het uitwerken van allerlei opdrachten, het houden van presentaties, het maken van documentaires en nog veel meer.

Volgend schooljaar gaan we dan verder met de volgende groepen havo 4 en vwo 4 en 5 leerlingen. Uit hun midden zal de delegatie die naar Noorwegen gaat, gekozen worden en tot slot zullen wij met de hele groep de laatste uitwisselingsweek van dit project verzorgen. En natuurlijk hopen we dat dit de opmaat zal zijn tot een schoolkoor, een schoolorkest en nog heel veel muziekplezier hier en in een heleboel andere landen.

We houden u op de hoogte!

Projectcoördinator Wil Bianchi en muziekdocent Dirk Aalbers

Reacties zijn gesloten.