Omschrijving

Het project Sporture is een 2 jarige samenwerkingsverband tussen 7 verschillende scholen binnen Europa. De scholen staan in Slovenië, Oostenrijk, Spanje, Polen, Kroatië, Turkije en Nederland. Het project wordt georganiseerd voor leerlingen uit het 1e jaar VMBO. In totaal zijn er 20 leerlingen direct betrokken uit de klassen B1a t/m B1g.

Het project is gericht op sport, natuur en gezondheid. Tijdens de uitwisselingen maken de leerlingen kennis met de populaire en traditionele sporten van het gastland en wordt er gelet op gezondheid. Zo krijgen de leerlingen diverse typische gezonde maaltijden voorgeschoteld tijdens hun verblijf in het buitenland.

 

Tijdens het schooljaar 2013 – 2014 hebben de eerste 3 uitwisselingen plaatsgevonden.  Zo hebben Sven de Boer en Karlijn Bakker een bezoek gebracht aan Osnovna šola Križevci in Slovenië. Kane Hangjas en Keely Roos zijn naar de Österreichischer Austauschdienst in Oostenrijk geweest. Vervolgens zijn  Sandra de Jong, Naomi de Kan, Maaike Brak, Sergey vd Sluis en Jennifer  van Dam naar Spanje gereisd voor een bezoek aan IES SIERRA LUNA school. Eind maart mochten wij als RSG Wiringherlant 21 buitenlandse leerlingen verwelkomen. Tijdens deze week hebben onze gasten een fietstocht naar en over de Afsluitdijk gemaakt, mochten zij haring happen,  hebben zij de Klimduin in Schoorl bezocht, een rondvaart en stadswandeling gemaakt door Amsterdam.  Daarnaast hebben er nog vele sportieve activiteiten  in en rond school plaatsgevonden.

 

In het schooljaar 2014 – 2015 brengen Karlijn Bakker, Rik t Hart en Sam Butter een bezoek aan Polen, gaan Luca Gootjes, Malik Gourmeri  en Myrthe de Boer naar Kroatie en sluiten Floor Bosma, Tessa Versteeg en Daan Goedbloed het project af in Turkije.

 

Hieronder een link naar de officiële website van het project.

https://sites.google.com/site/sporturecomenius/home

Ook is er meer te vinden over het project op facebook. Typ bij zoeken Sporture en je hebt toegang tot de pagina!

Hieronder treft u het IBAN- rekeningnummer van de afdeling Sporture:

NL34INGB0003644377

T.N.V. RSG Wiringherlant

O.V.V. naam + Sporture

 

 

Reacties zijn gesloten.