Omschrijving

 • ¬†Chiavari
 • Chiavari is een stad en gemeente in de Italiaanse regio Liguri√ę, in de provincie Genua. De stad ligt aan de Golf van Tigullio op het punt waar de rivier de Entella de zee instroomt.
  File:Chiavari-Lavagna-panorama.jpg
 • Weer: 21 ¬įC, wind N met 3 km/h, 27% luchtvochtigheid
 • File:Genova posizione.png

  Project de zee:

  Het project is ontstaan uit een eerdere samenwerking met het Liceo Scientifico Statale Guglielmo Marconi in Chiavari. Chiavari is een stad en gemeente in de Italiaanse regio Liguri√ę, in de provincie Genua. De stad telt ruim 27000 inwoners en ligt aan de Golf van Tigullio op het punt waar de rivier de Entella de zee instroomt. De mooie binnenstad en het strand lokken jaarlijks veel toeristen naar Chiavari. Karakteristiek zijn de gekleurde huizen en arcadegalerijen in het historische centrum. Rondom de stad zijn veel prehistorische vondsten gedaan; deze zijn tentoongesteld in het archeologisch museum.

  De visserij speelt een belangrijke rol voor de stad. Chiavari bezit flinke vissers- en jachthavens. De meubelindustrie is gespecialiseerd in de productie van een zeer specifieke stoel; de elegante chiavarina.

  Het project wordt georganiseerd voor alle leerlingen uit de atheneum 4 klas. Het project vindt meestal in de maanden maart en april plaats. Tijdens het verblijf in het buitenland wordt er altijd een prachtig programma aangeboden zodat iedereen kan genieten van de prachtige omgeving van Chiavari.

  Tijdens het project werken de leerlingen uit hun werkboekjes en werken zij aan verschillende opdrachten. Door het uitvoeren van de opdrachten voor vakken als CKV en maatschapijleer leren de leerlingen veel over de Italiaanse cultuur en de architectuur. Voor deze opdrachten krijgen de leerlingen een cijfer. Door middel van de werkboekjes leren ze het gastgezin beter kennen en krijgen ze een goede indruk van de invloed van de zee op Chiavari en haar omgeving. Tijdens de inweek komen de Italiaanse leerlingen richting Nederland en zullen zij hier in hun gastgezin verblijven. In deze week zullen zowel de Nederlandse als de Italiaanse leerlingen hun presentaties geven. Deze presentaties worden in het Engels gegeven, worden becijferd en staan uiteraard in relatie met het project. Enkele voorbeelden zijn de Zuiderzeewerken, de Deltawerken en de Afsluitdijk.

  foto 4 (3) 2014

   2015

   2016

   

   

   

   

Reacties zijn gesloten.