The sea

Project de zee:

Het project is ontstaan uit een eerdere samenwerking met het Liceo Scientifico Statale Guglielmo Marconi in Chiavari. Chiavari is een stad en gemeente in de Italiaanse regio Ligurië, in de provincie Genua. De stad telt ruim 27000 inwoners en ligt aan de Golf van Tigullio op het punt waar de rivier de Entella de zee instroomt. De mooie binnenstad en het strand lokken jaarlijks veel toeristen naar Chiavari. Karakteristiek zijn de gekleurde huizen en arcadegalerijen in het historische centrum. Rondom de stad zijn veel prehistorische vondsten gedaan; deze zijn tentoongesteld in het archeologisch museum.

De visserij speelt een belangrijke rol voor de stad. Chiavari bezit flinke vissers- en jachthavens. De meubelindustrie is gespecialiseerd in de productie van een zeer specifieke stoel; de elegante chiavarina.

Het project wordt georganiseerd voor alle leerlingen uit de atheneum 4 klassen die vanaf zaterdag 8 maart t/m vrijdag 14 maart in Chiavari verblijven. Vanuit deze twee klassen zijn er maar liefst 26 aanmeldingen gekomen. Waaronder de twee gastleerlingen Klara en Gabriël die hier in Nederland verblijven en deelnemen aan het project. De leerlingen zullen in een gastgezin verblijven. De begeleidende docenten zijn mevrouw Bruens, meneer Boersma en de comenius assistent Agostino. Mevrouw Bruens en meneer Boersma hebben dus een goede tolk mee.

Tijdens het project werken de leerlingen uit hun werkboekjes. Door middel van de werkboekjes leren ze het gastgezin beter kennen en krijgen ze een goede indruk van de invloed van de zee op Chiavari en haar omgeving. Tijdens de inweek komen de Italiaanse leerlingen richting Nederland en zullen zij hier in hun gastgezin verblijven. In deze week zullen zowel de Nederlandse als de Italiaanse leerlingen hun presentaties geven. Deze presentaties worden in het Engels gegeven, worden becijferd en staan uiteraard in relatie met het project. Enkele voorbeelden zijn de Zuiderzeewerken, de Deltawerken en de Afsluitdijk.

Info avond ouders Chiavari 2017

Reacties zijn gesloten.